Kycklingar skötsel

I denna artikel lite om hur jag sköter dem.
Jag har en låda stor nog för att ha 20 kycklingar i. På golvet ligger en handduk med tidningar på botten. Jag tycker inte att ha kutterspån om de är riktigt små. De kan äta det och då blir det problem. Ovanpå har jag två värmelampor, en med röt ljus och en vit. Under natten har de den röda på så att de ska sova. Under dagen den vita. Temperaturen är mellan 30-35 i början, senare lite mindre. Om de ligger i en hög mitt under lampan är det för kallt och ligger dom i en ring långt ifrån ”ljuscentrum” är det för varmt. Bara att hålla koll på dem.
Jag har en vattenflaska för smådjur och fåglar. De lär sig snabbt hur det funkar.
De ska ha värme 4-6 veckor. När jag just tar ut de får de 37,5 grader då det är temperaturen i äggkläckningsmaskinen, efter en stund minskar jag till 35 grader. Några dagar får de 35 senare blir det 32 grader. Läs mer HÄR, på Marielundsgard har de mer om kycklingar. Om de blir för stora flyttar jag de till ett separerat hönshus med värmelampor på. Ofta blir det omkring 4 veckor och då kan de gå ute och behöver ingen värme på.
Som mat ger jag: havregryn blöttad i vatten och fil, couscous, ris, lite bröd blöttad i vatten eller fil, majsmjöl. Och ibland får de startfoder.
De växer rätt snabbt och jag håller koll på dem.