Ohyra 2

IMG_0387

Som tur är fick jag själv inget kryp än. Men om jag får det då har jag olika intressanta info här på sidan!

”Mot Lus/fjäderätare. Behandla med olja (valfri sort, matolja går bra) en kan blanda oljan med några droppar såpa och/ eller t.ex lavendelolja, men osäker på om det behövs. Häll i blomspruta och spruta direkt på krypen, i gumpen. Klipp bort alla bon. Upprepa efter en vecka. Hade ett rejält angrepp i somras och kiselgur hjälpte inte. Är dessutom inte hälsosamt att hålla på med. Olja är super och helt ofarligt! Lycka till!
Det där är fjäderätare. Brukar bada mina höns när de har så där mycket. Ner i ljummet såpvatten med hela hönan. Linda en handduk runt vingarna först. Massera med handen i gumpen och under vingarna. Bada och skölj många gånger tills de flesta är borta. Klipp bort lusbona i fjädrarna. Lite såpa endast i första badet.
Torka väldigt noga med hårfön” (texterna har jag kopierat, fick inget själv än…)

Kill IT, granngården

Kiselgur, HÄR en beskrivning hur det används. Jag köper ofta MYRNIX hos Granngården.Använder det när jag städar hönshuset.

Gul såpa: Ren och skär gulsåpa är effektivt mot löss och lusbon i baken på hönsen.
Gnid in på det drabbade området med bara såpa, och ordentligt runt fjäderfästena. Skölj INTE av med vatten!!!!!
Dagen efter finns det inga löss eller bon kvar.
Man behöver helt enkelt inte bada hönan.
Blev själv förvånad över att klumparna var borta. Då många skriver att man behöver klippa bort lusbona. MEN det behövs alltså inte. Ångrar att jag inte tog före och efter bild. Men räknade INTE med den effekten.
Nej gulsåpa är inte farligt!
Skillnad mellan gul och grön: nnehållet i de båda såporna är identiska. Grunden till färgskillnaden är historisk. I södra Sverige användes förr hampa för tillverkning av såpa. Hampan gjorde såpan grön. I norra Sverige användes däremot animaliska fetter, vilket gjorde såpan gul. Dessa traditioner sitter djupt rotade och många skulle aldrig köpa en såpa av en annan färg än den de är vana vid.
Grumme.se

Idag tillverkas Grumme Såpa av renaste tallolja, som ger en naturlig gul färg. För att tillgodose våra kunders önskemål gör vi även en grön såpa genom att tillsätta ett färgämne. Givetvis är färgämnet helt ofarligt och påverkar inte såpans effektivitet.